Zolsana

plėvele dengtos tabletės
Receptinis
Registruotojas:
KRKA, d.d., Novo mesto, Slovėnija
Tiekimas:
Nesutrikęs

Pakuotės lapelis: informacija vartotojui

Zolsana 10 mg plėvele dengtos tabletės

Zolpidemo tartratas

Atidžiai perskaitykite visą šį lapelį, prieš pradėdami vartoti vaistą, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija.

  • Neišmeskite šio lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti.
  • Jeigu kiltų daugiau klausimų, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.
  • Šis vaistas skirtas tik Jums, todėl kitiems žmonėms jo duoti negalima. Vaistas gali jiems pakenkti (net tiems, kurių ligos požymiai yra tokie patys kaip Jūsų).
  • Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis (net jeigu jis šiame lapelyje nenurodytas), kreipkitės į gydytoją arba vaistininką. Žr. 4 skyrių.

Apie ką rašoma šiame lapelyje?

1. Kas yra Zolsana ir kam jis vartojamas

2. Kas žinotina prieš vartojant Zolsana

3. Kaip vartoti Zolsana

4. Galimas šalutinis poveikis

5. Kaip laikyti Zolsana

6. Pakuotės turinys ir kita informacija

1. Kas yra Zolsana ir kam jis vartojamas

Zolsana priklauso į benzodiazepinus panašių vaistų grupės preparatams, vartojamiems nemigai gydyti.

Zolpidemas vartojamas trumpalaikiam nemigo gydymui suaugusiems, tik kai sutrikimas yra sunkus, trukdantis veiklai arba pacientą labai varginantis.

Negalima vartoti ilgai. Gydymas turi būti kiek įmanoma trumpesnis, kadangi ilgėjant gydymo trukmei, didėja priklausomybės atsiradimo rizika.

2. Kas žinotina prieš vartojant Zolsana

Zolsana vartoti draudžiama

  • jeigu yra alergija zolpidemui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai (jos išvardytos 6 skyriuje);
  • jeigu yra sunkus raumenų silpnumas (sunkioji miastenija);
  • jeigu miegant būna trumpų kvėpavimo sustojimų (miego apnėjos sindromas);
  • jeigu yra sunkus kepenų pažeidimas (kepenų nepakankamumas);
  • jeigu yra sunkus ir (arba) ūmus sunkumas kvėpuoti;
  • jeigu po Zolsana, ar kito, zolpidemo turinčio vaisto, pavartojimo buvo vaikščiojimo naktį ar kitokio neįprasto elgesio (pvz., vairavimo, valgymo, skambinimo telefonu, lytinių santykių ir kt.) iki galo neatsibudus atvejų.

Įspėjimai ir atsargumo priemonės

Bendrosios

Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, prieš pradėdami vartoti Zolsana.

Miego sutrikimų priežastis turėtų būti paaiškinta ir, jei įmanoma, prieš vartojant vaistus nuo nemigos, reikia gydyti pagrindines ligas.

Jei per 7—14 gydymo dienų miego sutrikimas nepraeina, reikalingas tolesnis tyrimas.

Tolerancija

Pakartotinis Zolsana ar kitų miego tablečių vartojimas keletą savaičių gali turėti įtakos jų veiksmingumui.

Priklausomybė

Vartojant Zolsana gali pasireikšti piktnaudžiavimas ir (arba) fizinė ir psichologinė priklausomybė. Priklausomybės atsiradimo rizika didėja didėjant dozei ir ilgėjant gydymo trukmei, ji būna didesnė, jei Zolsana vartojama ilgiau kaip 4 savaites. Piktnaudžiavimo ir priklausomybės atsiradimo rizika yra didesnė pacientams, kurie sirgo psichikos liga ir (arba) piktnaudžiavo alkoholiu, draudžiamomis medžiagomis ar vaistais. Jei esate sirgę psichikos liga, piktnaudžiavote alkoholiu, kitomis medžiagomis ar vaistais arba buvote nuo jų priklausomi, apie tai pasakykite savo sveikatos priežiūros specialistui.

Pacientui, kuriam yra fizinė priklausomybė, staiga nutraukus vaisto vartojimą, gali atsirasti nutraukimo simptomų: galvos skausmas, raumenų skausmas, stipri baimė ir įtampa, nerimas, sumišimas ir dirglumas.

Sunkiu atveju gali sutrikti kontaktas su aplinka, pakisti asmenybė, pasireikšti haliucinacijos, padidėti klausos aštrumas bei jautrumas šviesai ir kitokiems fiziniams dirgikliams, atsirasti galūnių tirpimas ir dilgčiojimas, prasidėti traukuliai.

Atkryčio nemiga

Nutraukus gydymą Zolsana ar kitais raminamaisiais vaistais, prieš gydymą pasireiškiantys simptomai gali grįžti ir pasunkėti. Taip pat gali pasireikšti kitos reakcijos. Pavyzdžiui, nuotaikos pokyčiai, baimė ir neramumas.

Atkryčio simptomų tikimybė yra didesnė, kai gydymas nutraukiamas staiga. Todėl Zolsana vartojimą reikia mažinti lėtai.

Gydymo trukmė

Gydymo trukmė turi būti kuo trumpesnė ir niekada ne ilgesnė kaip 4 savaitės, įskaitant laipsnišką nutraukimo procesą. Šis laikotarpis gali būti pratęstas tik įvertinus paciento būklę.

Atminties sutrikimai (amnezija)

Vartojant Zolsaną ar kitus raminamuosius vaistus, gali sutrikti atmintis (pasireikšti amnezija). Paprastai toks sutrikimas atsiranda per kelias valandas po Zolsana išgėrimo. Kad pavojus būtų mažesnis, būkite tikras, kad galėsite 8 valandas nepertraukiamai miegoti.

Psichinės ir prieštaringos paradoksinės reakcijos

Vartojant Zolsaną, gali pasireikšti šie skundai: nenustygstamumas, paūmėjęs miego sutrikimas, susijaudinimas, dirglumas, agresija, kliedesys, pyktis, košmariški sapnai, psichikos sutrikimai, vaikščiojimas per miegus, neadekvatus elgesys, miego sutrikimo pasunkėjimas bei kitokių elgesio sutrikimų.

Manoma, kad vartojimas kartu su alkoholiu ir kitais vaistais padidina šio elgesio riziką. Zolsaną dozės, viršijančios didžiausią dozę, vartojimas taip pat padidintų šio elgesio riziką.

Vaikščiojimas per miegus ir neadekvatus elgesys

Pacientams, vartojusiems zolpidemą ir galutinai neprabudusiems, buvo pastebėtas vaikščiojimas miegant ir kiti panašūs poelgiai, tokie kaip „vairavimas miegant”, maisto ruošimas ir valgymas, skambinimas telefonu, lytiniai santykiai, viso to neatsimenant. Nustatyta, jog alkoholio ir kitų vaistų vartojimas kartu su Zolsana didina tokių poelgių pavojų, kaip ir didesnių dozių už didžiausią rekomenduojamą zolpidemo dozę vartojimas. Pacientams, kuriems pasireiškia toks elgesys (pvz., vairavimas miegant), reikia griežtai apsvarstyti Zolsana vartojimo nutraukimą dėl pavojaus pacientui ir kitiems. Jeigu toks elgesys pasireiškia, pasakykite gydytojui.

Kritimas

Benzodiazepinų, įskaitant Zolsaną, vartojimas susijęs su padidėjusia kritimo rizika. Kritimą gali sukelti benzodiazepinų šalutinis poveikis. Pavyzdžiui, koordinacijos problemos, raumenų silpnumas, galvos svaigimas, mieguistumas ir nuovargis. Vyresnio amžiaus pacientams kritimo rizika yra didesnė, o ypač jei vartojama didesnė dozė nei rekomenduojama.

Psichomotorinės veiklos sutrikimas kitą dieną (taip pat žr. „Vairavimas ir mechanizmų valdymas“)

Pavartojus Zolsana, psichomotorinės veiklos sutrikimo, įskaitant gebėjimo vairuoti sutrikimą, kitą dieną rizika padidėja, jeigu:

  • vaisto vartojama likus mažiau kaip 8 valandoms iki atlikimo veiksmų, kuriems būtinas budrumas;
  • vartojama didesnė, nei rekomenduojama, dozė;
  • Zolsana vartojama su kitais centrinę nervų sistemų slopinančiais vaistais, kitais zolpidemo kiekį kraujyje didinančiais vaistais, alkoholiu arba kitomis svaiginamosiomis medžiagomis.

Reikia gerti vienkartinę dozę prieš pat miegą.

Kitos dozės tą pačią dieną vartoti negalima.

Specialios pacientų grupės

Zolsana ar kitų raminamųjų preparatų, reikia vartoti atsargiai pacientams:

  • su kvėpavimo sunkumais.
  • kuriems pasireiškia depresijos simptomai (savižudiškumo tendencija). Paslėpta depresija gali pasireikšti naudojant raminamuosius preparatus (anksčiau buvusi depresija).
  • turintiems psichikos ligų ir (arba) anksčiau piktnaudžiavusiems alkoholiu ar narkotikais.
  • turintiems ilgą QT sindromą (paveldima širdies aritmija).

Turėtų būti skiriamas mažiausias Zolsana kiekis.

Kiti vaistai ir Zolsana

Jeigu vartojate arba neseniai vartojote kitų vaistų arba dėl to nesate tikri, apie tai pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Zolsana ir kiti vaistai gali keisti vieni kitų poveikį. Jei zolpidemo vartojama su toliau išvardytais vaistais, gali sustiprėti apsnūdimas ir psichomotorinės veiklos sutrikimas kitą dieną, įskaitant gebėjimo vairuoti sutrikimą.

  • Vaistai nuo tam tikrų psichikos sutrikimų (antipsichoziniai vaistai)
  • Vaistai nuo miego sutrikimų (migdomieji)
  • Raminamieji arba nerimą mažinantys vaistai
  • Vaistai nuo depresijos
  • Vaistai vidutinio stiprumo ar stipriam skausmui malšinti (narkotiniai analgetikai)
  • Vaistai nuo epilepsijos
  • Vaistai anestezijai sukelti
  • Mieguistumą sukeliantys vaistai nuo šienligės, išbėrimo ar kitokios alergijos (slopinamąjį poveikį sukeliantys antihistamininiai vaistai)

Zolsana vartojant kartu su antidepresantais, įskaitant bupropioną, dezipraminą, fluoksetiną, sertraliną ir venlafaksiną, gali būti matomi nesami daiktai (atsirasti haliucinacijų).

Zolpidemo nerekomenduojama vartoti kartu su fluvoksaminu ar ciprofloksacinu.

Vaistai, labai didinantys tam tikrų kepenų fermentų aktyvumą, pvz., rifampicinas (antibakterinis vaistas, kuriuo gydoma, pvz., tuberkuliozė), gali silpninti Zolsana poveikį.

Zolsana vartojimas su maistu, gėrimais ir alkoholiu

Gydymo laikotarpiu reikia vengti gerti alkoholio, kadangi vartojant kartu su alkoholiu gali sustiprėti migdomasis Zolsana poveikis.

Opioidai

Kartu vartojant zolpidemo ir opioidų (stiprių vaistų nuo skausmo, vaistų pakeičiamajam gydymui ir kai kurių vaistų nuo kosulio), gali padidėti apsnūdimo, kvėpavimo pasunkėjimo (kvėpavimo slopinimo) ir komos rizika, gali kilti pavojus gyvybei. Dėl minėtos rizikos toks kombinuotasis gydymas gali būti svarstomas tik tada, jei kitokios gydymo galimybės neįmanomos.

Vis dėlto, jei gydytojas Jums skyrė kartu vartoti Zolsana ir opioidų, jis nurodys kombinuoto gydymo vaistų dozių ir vartojimo trukmės ribas.

Pasakykite gydytojui apie visus vartojamus opioidinius vaistus ir tiksliai vykdykite gydytojo rekomendacijas dėl dozavimo. Gali būti naudinga informuoti draugus ir artimuosius, kad jie žinotų apie paminėtus požymius ir simptomus.

Vaistai nuo skausmo

Kartu vartojant narkotinius skausmą malšinančius vaistus, gali sustiprėti euforija, dėl kurios atsiranda padidėjusi psichologinė priklausomybė.

Rifampicinas ir paprastųjų jonažolių preparatai

Rifampicinas (vaistas nuo infekcijų) ir paprastųjų jonažolių preparatai (augaliniai vaistai depresijai gydyti) gali silpninti zolpidemo poveikį.

Ketokonazolas

Ketokonazolas, priešgrybelinis vaistas, vartojamas kartu su Zolsana, gali sustiprinti raminamąjį poveikį.

Nėštumas, žindymo laikotarpis ir vaisingumas

Nėštumas

Nėštumo metu Zolsana vartoti nerekomenduojama. Jeigu esate nėščia, žindote kūdikį, manote, kad galbūt esate nėščia, arba planuojate pastoti, tai prieš vartodama šį vaistą, pasitarkite su gydytoju.

Jei šio vaisto vartojama nėštumo laikotarpiu, gali būti pakenkta kūdikiui. Kai kurie tyrimai parodė, kad gali padidėti nesuaugusio gomurio ir nesuaugusios lūpos (kartais vadinamos kiškio lūpa) atsiradimo rizika naujagimiams.

Po pavartojimo antruoju ir (arba) trečiuoju nėštumo trimestrais gali susilpnėti vaisiaus judesiai ir svyruoti širdies susitraukimų dažnis.

Vartojant nėštumo pabaigoje ar per gimdymą, kūdikiui gali pasireikšti raumenų silpnumas, kūno temperatūros sumažėjimas, maitinimosi sutrikimas ir kvėpavimo sutrikimas (kvėpavimo slopinimas).

Jei šio vaisto reguliariai vartojama vėlyvuoju nėštumo laikotarpiu, kūdikiui gali atsirasti fizinė priklausomybė bei nutraukimo simptomų, tokių kaip sujaudinimas ar drebulys. Tokiu atveju naujagimį po gimimo rekomenduojama atidžiai stebėti.

Žindymo laikotarpis

Nežindykite jei vartojate Zolsana.

Vairavimas ir mechanizmų valdymas

Zolsana gebėjimą vairuoti ir valdyti mechanizmus veikia stipriai, pvz., gali pasireikšti „vairavimas miegant“. Būtina žinoti, kad, pavartojus Zolsana (kaip ir kitų migdomųjų vaistų), kitą dieną:

  • galite jausti apsnūdimą, mieguistumą, svaigulį ar minčių susipainiojimą;
  • gali pailgėti greitų sprendimų priėmimas;
  • matomas vaizdas gali tapti neryškus arba dvigubintis;
  • gali sumažėti budrumas.

Siekiant sumažinti aukščiau paminėto poveikio riziką, rekomenduojama, kad tarp zolpidemo vartojimo ir vairavimo, mechanizmo valdymo ir darbo aukštyje praeitų mažiausiai 8 valandos.

Vartojant Zolsana, vartoti alkoholio ar kitokių psichiką veikiančių medžiagų negalima, nes gali sustiprėti aukščiau paminėtas poveikis.

Zolsana sudėtyje yra laktozės

Jeigu gydytojas Jums yra sakęs, kad netoleruojate kokių nors angliavandenių, kreipkitės į jį prieš pradėdami vartoti šį vaistą.

Zolsana sudėtyje yra natrio

Šio vaisto tabletėje yra mažiau kaip 1 mmol (23 mg) natrio, t.y. jis beveik neturi reikšmės.

3. Kaip vartoti Zolsana

Visada vartokite šį vaistą tiksliai kaip nurodė gydytojas. Jeigu abejojate, kreipkitės į gydytoją arba vaistininką.

Plėvele dengtą tabletę reikia gerti prieš pat einant miegoti, užgeriant skysčiu.

Rekomenduojama Zolsana dozė, suvartojama 24 valandų laikotarpiu yra 10 mg. Kai kuriems pacientams gali būti skiriama mažesnė dozė. Zolsana vartojama:

  • iš karto išgeriant visą dozę;
  • prieš pat einant miegoti;
  • su skysčiu (pazyzdžiui stikline vandens).

Būtina užtikrinti, kad nuo vaisto pavartojimo iki veiksmų, kuriems reikalingas budrumas, praeitų mažiausiai 8 valandos.

Didesnės kaip 10 mg dozės 24 valandų laikotarpiu vartoti negalima.

Suaugusiems

Įprastinė dozė 10 mg (1 tabletė)

Senyviems ir nusilpusiems žmonėms

Pradinė dozė 5 mg (1/2 tabletės)

Pacientams, kurių kepenų veikla sutrikusi

Pradinė dozė 5 mg (1/2 tabletės)

Vaikams

Vaikams bei jaunesniems kaip 18 metų paaugliams Zolsana vartoti nerekomenduojama, nesant duomenų, patvirtinančių jo naudojimą šioje amžiaus grupėje.

Gydymo trukmė

Gydymas turėtų būti kiek galima trumpesnis: nuo kelių dienų iki 4 savaičių, skaitant laipsnišką nutraukimo procesą, nes piktnaudžiavimo ir priklausomybės rizika didėja su gydymo trukme. Gydytojas gali suteikti daugiau informacijos apie gydymo trukmę. Kai kuriais atvejais gydytojas gali pratęsti gydymo trukmę.

Ką daryti pavartojus per didelę Zolsana dozę

Perdozavus Zolsana, reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją arba vaistininką.

Perdozavus atsiranda įvairių simptomų: nuo labai stipraus mieguistumo iki lengvos komos. Perdozavus arba įtariant perdozavimą, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Pamiršus pavartoti Zolsana

Gali atsitikti, kad pamiršote vartoti Zolsana. Tokiu atveju nereikia vartoti pamirštos tabletės. Vietoj to, išgerkite gydytojo nurodytą dozę įprastu laiku. Negalima vartoti dvigubos dozės norint kompensuoti praleistą dozę.

Nustojus vartoti Zolsana

Staiga nutraukti Zolsana vartojimo negalima, nes gali atsirasti nutraukimo simptomų, tokių kaip galvos, raumenų skausmas, labai stipri baimė ir įtampa, nenustygstamumas, sumišimas ir dirglumas. Jei norite nutraukti gydymą, palaipsniui mažindami dozę, kreipkitės į gydytoją.

4. galimas šalutinis poveikis

Šis vaistas, kaip ir visi kiti, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms.

Šie šalutiniai reiškiniai dažniausiai pasireiškia gydymo pradžioje: mieguistumas dieną, prislopintos emocijos, sumažėjęs budrumas, sumišimas, nuovargis, galvos skausmas, galvos svaigimas, raumenų silpnumas, koordinacijos problemos (ataksija) ir matomo vaizdo dvejinimasis. Šie šalutiniai poveikiai paprastai išnyksta, kai gydimas progresuoja. Kiti šalutiniai reiškiniai, apie kuriuos pranešta, yra skrandžio ir žarnyno sutrikimai, lytinio potraukio pokyčiai ir odos reakcijos.

Dažni šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 asmenų)

  • Apatinių kvėpavimo takų viršutinės dalies infekcijos.
  • Haliucinacijos, susijaudinimas, košmarai, pablogėjęs miego sutrikimas, depresija.
  • Mieguistumas dieną, išblėsusios emocijos, galvos skausmas, galvos svaigimas, atminties praradimas gali pasireikšti kelias valandas po zolpidemo vartojimo (anterogradinė amnezija; didesnė tikimybė, kad tai įvyksta, jei miegate mažiau nei 7 ar 8 valandas).
  • Viduriavimas, pykinimas, vėmimas, skrandžio skausmas.
  • Nugaros skausmas.
  • Nuovargis.

Nedažni šalutinio poveikio reikškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip kaip 1 iš 100 asmenų)

  • Apetito sutrikimas.
  • Sumišimas, dirglumas, neramumas, agresija, mieguistumas, euforinė nuotaika.
  • Vartojant Zolsana gali pasireikšti vaikščiojimas naktį ir kitoks neįprastas elgesys (pvz., vairavimas, valgymas, skambinimas telefonu, lytiniai santykiai ir kt.) iki galo neatsibudus, žr. Įspėjimai ir atsargumo priemonės
  • Kutenimas, niežėjimas ar dilgčiojimas be priežasties (parestezija), drebulys (tremoras), dėmesio sutrikimai, kalbos sutrikimai.
  • Neryškus regėjimas, matomo vaizdo dvejinimasis.
  • Padidėjęs kepenų fermentų kiekis
  • Išbėrimas, niežulys, padidėjęs prakaitavimas (hiperhidrozė).
  • Artralgija, raumenų skausmas, raumenų spazmai, kaklo skausmas, raumenų silpnumas.

Reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 1 000 asmenų)

  • Lytinio potraukio (libido) pasikeitimas.
  • Sumažėjęs budrumas, koordinacijos problemos (ataksija).
  • Įvairūs kepenų pažeidimo tipai.
  • Išbėrimas su sunkiu niežuliu (dilgėlinę) ir iškilimų odoje vystymasis, dilgėlinė.
  • Nenormalus vaikščiojimas.

Labai reti šalutinio poveikio reiškiniai (gali pasireikšti rečiau kaip 1 iš 10 000 asmenų)

  • Susilpnėjęs regėjimas.
  • Kliedesiai, fizinė ir psichinė priklausomybė.
  • Nuslopintas kvėpavimas.

Šalutiniai reiškiniai, kurių dažnis nežinomas (negali būti įvertintas pagal turimus duomenis):

  • Staigus skysčių kaupimasis odoje ir gleivinėse (pavyzdžiui gerklės ar liežuvio) pasunkėjęs kvėpavimas ir / arba niežulys ir bėrimas, dažnai kaip alerginė reakcija (angioneurozine edema).
  • Pykčio protrūkiai, nenormalus elgesys ir psichozė, piktnaudžiavimas.
  • Pripratimas
  • Kritimas (ypač vyresnio senyviems žmonėms)
  • Delyras (staigus ir sunkus psichikos būklės pokytis, dėl kurio asmuo atrodo sumišęs arba blogai besiorientuojantis).

Jei jums yra užslėpta depresija, kuri dar nebuvo pasireiškusi, gali išryškėti vartojant zolpidemą.

Pranešimas apie šalutinį poveikį

Jeigu pasireiškė šalutinis poveikis, įskaitant šiame lapelyje nenurodytą, pasakykite gydytojui, vaistininkui arba slaugytojui. Pranešimą apie šalutinį poveikį galite pateikti šiais būdais: tiesiogiai užpildant formą internetu Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Vaistinių preparatų informacinėje sistemoje https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/nrv arba užpildant Paciento pranešimo apie įtariamą nepageidaujamą reakciją (ĮNR) formą, kuri skelbiama https://www.vvkt.lt/index.php?4004286486, ir atsiunčiant elektroniniu paštu (adresu NepageidaujamaR@vvkt.lt) arba nemokamu telefonu 8 800 73 568. Pranešdami apie šalutinį poveikį galite mums padėti gauti daugiau informacijos apie šio vaisto saugumą.

5. Kaip laikyti Zolsana

Šį vaistą laikykite vaikams nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje.

Ant dėžutės ir lizdinės plokštelės po „Tinka iki“/„EXP“ nurodytam tinkamumo laikui pasibaigus, šio vaisto vartoti negalima. Vaistas tinkamas vartoti iki paskutinės nurodyto mėnesio dienos.

Laikyti gamintojo pakuotėje.

Vaistų negalima išmesti į kanalizaciją arba su buitinėmis atliekomis. Kaip išmesti nereikalingus vaistus, klauskite vaistininko. Šios priemonės padės apsaugoti aplinką.

6. Pakuotės turinys ir kita informacija

Zolsana sudėtis

  • Veiklioji medžiaga yra zolpidemo tartratas. Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg zolpidemo tartrato.

- Pagalbinės tabletės branduolio medžiagos yra laktozės monohidratas, mikrokristalinė celiuliozė, karboksimetilkrakmolo A natrio druska, hipromeliozė ir magnio stearatas.

  • Pagalbinės plėvelės medžiagos yra titano dioksidas (E171), hipromeliozė bei makrogolis 400.

Žiūrėti 2 skyrių “Zolsana sudėtyje yra laktozės” ir “Zolsana sudėtyje yra natrio”.

Zolsana išvaizda ir kiekis pakuotėje

Zolsana 10 mg plėvele dengta tabletė yra balta, ovali, abipus išgaubta, dengta plėvele, su vagele abiejose pusėse, vienoje jų įspausta „ZIM“, kitoje - „10“. Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

Zolsana 10 mg tabletės tiekiamos:

  • kartoninėmis dėžutėmis, kuriose yra 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50 arba 100 tablečių lizdinėmis plokštelėmis;
  • ligoninėms skirtomis dėžutėmis, kuriose yra 50 tablečių;
  • tablečių talpyklėmis su vaikų neatidaromu uždoriu, kuriose yra 30, 100 arba 500 tablečių.

Gali būti tiekiamos ne visų dydžių pakuotės.

Registruotojas ir gamintojas

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovėnija

Gamintojas

Synthon Hispania S.L., Castello 1 Polígono Las Salinas 08830 Sant Boi de Llobregat, Ispanija

arba

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovėnija

Šis vaistas Europos ekonominės erdvės valstybėse narėse registruotas tokiais pavadinimais:

Čekija - Zolsana

Estija - Zolsana, õhukese polümeerikilega kaetud tabletid

Latvija - ZOLSANA apvalkotās tabletes

Lenkija - ZOLSANA tabletki powlekane

Lietuva - Zolsana plėvele dengtos tabletės

Olandija - Zolpidemtartraat, tabletten

Vengrija - Zolsana filmtabletta

Vokietija - Zolpidem Heumann Filmtabletten

Jeigu apie šį vaistą norite sužinoti daugiau, kreipkitės į vietinį registruotojo atstovą:

UAB KRKA Lietuva

Senasis Ukmergės kelias 4,

Užubalių km., Vilniaus r.

LT - 14013

Tel. + 370 5 236 27 40

Šis pakuotės lapelis paskutinį kartą peržiūrėtas 2023-02-23.

Išsami informacija apie šį vaistą pateikiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje http://www.vvkt.lt/.